Omgeving


Franeker en omgeving is prachtig. Het is een land van weidse vergezichten met kerktorens aan de horizon. Maar ook met het werelderfgoed de Waddenzee om de hoek. Met een paar kleine kernen en natuurlijk de historische elfstedenstad Franeker. Hier kun je urenlang winkelen of samen de kroeg induiken. Een stad met jaarlijkse evenementen als de PC, de Agrarische Dagen, het korenfestival. Een stad met een eigen theater, veel musea waaronder het Planetarium. Hoe interessant de Franeker als stad is, de natuur in Noordwest fryslan is geweldig. Lange bolwerken aan de Elfstedenroute, prachtige fietspaden en mooie dorpjes in de omgeving.

Franeker is ook een stad in beweging. Met een eigen binnenstadmanager is het hier goed ondernemen én winkelen. Met veel industrieterreinen kun je als ondernemer alle kanten op. Aan het water én aan de snelweg N31 Harlingen- Leeuwarden. En wist je dat Amsterdam een uurtje rijden is?

Schoolgaande kinderen vinden in Franeker een compleet aanbod. Met vijf basisscholen waaronder de nieuwe Steve Jobsschool en twee middelbare scholen vlakbij. Vanuit Franeker kun je alle kanten op. Met bus en trein naar Leeuwarden of Harlingen en met de bus naar de omliggende dorpen. Zelf zien hoe mooi het is? Kijk hier de film over Franeker en omgeving: